Светските и модни новини на едно място

Мерил Стрийп с трети „Оскар” в кариерата си

Мерил Стрийп спечели „Оскар” за „най-добра актриса” на 84-тата церемония по връчването на наградите за филмово изкуство. Тя бе удостоена с приза за брилянтното си превъплъщение в образа на бившия британски премиер Маргарет Тачър във филма „Желязната лейди”.
Актьорската игра на Мерил Стрийп бе изключително ласкаво оценена от кинокритиците, макар и филмът сам по себе си да не спечели толкова добри отзиви.

Това е трети „Оскар” в кариерата на 62-годишната актриса, която държи рекорда от 17 номинации за престижното филмово отличие.
Първата награда на Американската академия за кино Стрийп получава през 1979 за „поддържаща женска роля” във филма „Крамър срещу Крамър”. Три години по-късно тя печели втори „Оскар” за „най-добра актриса” за ролята си във филма „Изборът на Софи”.

Мерил Стрийп изгрява на киноекрана през 1977 с участието си във филма „Джулия”. Актрисата бързо печели известност с дълбочината на сложните многопластови образи, които пресъздава. Освен вече споменатите, други от най-известните й филми са „Извън Африка”, „Жената на лейтенанта”, „Къща на духовете”, както и небезизвестният „Мостовете на Медисън”.

Без съмнение Мерил Стрийп е една от най-талантливите съвременни актриси, способна да изиграе всяка една роля по неподражаем начин.